Які країни Європи найбільше постраждали від COVID-19

На даний момент найбільш постраждалими від коронавірусу COVID-19 в Європі є Італія (35,7 тис. інфікованих), Іспанія (14,7 тис.) та Німеччина (12,3 тис.). У наших найближчих сусідів Польщі та Румунії – 287 і 260 хворих, відповідно.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Telegram-каналі Коронавірус_інфо Міністерства охорони здоров’я України.

В Україні станом на ранок 19 березня лабораторно підтверджені 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два летальних.

Найбільш постраждала Чернівецька область – 10 випадків, один пацієнт помер, у Київській області чотири випадки захворювання, два з них – у столиці, по одному випадку – в Житомирській та Донецькій областях, при цьому хвора жінка з Житомирської області померла, ставши першою жертвою COVID- 19 в Україні.

“Упродовж 18 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 79 підозр на COVID-19 та було доставлено 128 зразків. Протестовано 35 зразків, отримано 2 позитивні (Київська та Донецька області) на COVID-19. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, за словами мера Харкова Геннадія Кернеса, на сьогоднішній день у Харкові 22 людини під підозрою на коронавірус, проте жодного підтвердженого випадку захворювання немає.