П’ять господарчих споруд та сінник згоріли за добу в Харківській області

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом минулої доби, 18 березня, в Харківській області рятувальників 30 разів викликали на гасіння палаючої сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття.

Про це Харків Times повідомили в пресслужбі ДСНС області.

Причиною цих пожеж є люди, які навмисно спалюють сміття і сухостій. Полум’я з підпаленого сухостою перекинулося на житловий сектор та спричинили втрату майна. Так у селі Оскіл Ізюмського району вогонь від палаючої трави знищив дві господарські споруди, у селі Філати Богодухівського району – три подібні споруди, а у селищі Андріївка, що на Балаклійщині – згорів сінник.

Загальна площа випаленої землі склала понад 12 га.

Харківські рятувальники вкотре закликають мешканців відмовитися від згубної звички – випалювання сухостою. В ДСНС нагадають, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей. Рятувальники просять суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях.

Як повідомляв Харків Times, у селі Івашки Золочівського району горіло вісім гектарів відкритої території, хати селян були в небезпеці і вони вийшли на допомогу рятувальникам.

Наступного дня, 9 березня, полум’ям палаючого сухостою пошкоджено опори ліній електропередач.

12 березня на території ДП «Красноградське лісове господарство» сталася пожежа, на ліквідацію якої знадобилося дві з половиною години.