Працівниця поліції постане перед судом

Фото: ГБР

У Харкові судитимуть працівницю поліції, яка скоїла наїзд на 54-річного пішохода.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДБР.

19 березня 2020 року скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівниці Головного управління Нацполіції у Харківській області за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві.

Слідством встановлено, що 8 березня 2019 року у Харкові працівниця поліції за кермом автомобіля «Toyota Avalon» скоїла наїзд на 54-річного пішохода, який перетинав дорогу по пішохідному переходу. За кілька днів від отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Тривалість досудового розслідування пов’язана із проведенням низки судових експертиз, у тому числі додаткової комісійної судово-медичної експертизи та комплексної автотехнічної експертизи, а також дослідженням відеозаписів з камер спостереження в місці ДТП.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Харківської області.

У разі доведення вини, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як повідомляв Харків Times, ДБР повідомило співробітниці поліції про підозру у смертельному ДТП у Харкові.