Юний харків’янин переміг на чемпіонаті України з шахів

Харків’янин Дмитро Кушко виборов золоту нагороду на чемпіонаті України з шахів серед юнаків та дівчат у віковій категорії до 16 років. Турнір відбувся з 2 по 15 березня 2020 року в Чернівцях.

Про це Харків Times повідомили в пресслужбі управління в справах молоді та спорту ХОДА.

Дмитро Кушко став чемпіоном в швидкій грі. В дев’яти турах він набрав 8 очок. Стільки ж було і у киянина Юліана Мальованого, але за додатковими показниками харків’янин випередив суперника.

Також на рахунку Дмитра була бронзова медаль в класичній грі. В одинадцяти турах він заробив 7 очок. Переміг в класичних шахах Олексій Білич з Чернівців, який набрав 8 очок. Друге місце посів киянин Юліан Мальований.

В блискавичній грі Дмитро Кушко зупинився в кроці від медалі, посів четверте місце.

Ще одна бронзова медаль була на рахунку харків’янки Юлії Олексієнко, яку вона здобула в класичній грі серед дівчат. Юлія набрала 7.5 очок. Чемпіонкою стала Софія Гризлова з Чорноморська (8.5 очок). Стільки ж було і в Анастасії Дубовик з Дніпра, яка посіла друге місце.

Як повідомляв Харків Times, 11-річний харківський шахіст Святослав Базакуца виграв три золоті медалі на чемпіонаті України з шахів серед спортсменів до 12 років у Миколаєві.