У Харкові мобільні групи поліції перевірятимуть наземний транспорт

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові створені спеціальні мобільні групи правоохоронців, які перевірятимуть, як надаються послуги пасажирських перевезень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські контролюватимуть виконання обмежувальних заходів щодо пасажирських перевезень, заявив Голова Національної поліції Ігор Клименко.

Такі спеціальні мобільні групи працюватимуть у Харкові, а також Дніпрі, Одесі, Львові, Києві та Київській області.

В усіх інших регіонах цю роботу проводитимуть співробітники патрульної поліції.

Ігор Клименко відзначив, що відсьогодні на всій території держави заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні.

Окрім того, у трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті і в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволено одночасно перевозити лише до 10 пасажирів. Поширюється заборона до окремого рішення і на перевезення пасажирів залізничним транспортом. Чергуватимуть наряди  поліції і поблизу авто- та залізничних вокзалів.

«Тимчасові обмеження триватимуть до 3 квітня і проводяться виключно для того, аби попередити поширення небезпечної недуги. Поліцейські контролюватимуть виконання цих норм. При цьому наголошую: наше основне завдання – роз’яснити людям необхідність чіткого дотримання запроваджених алгоритмів. Ми працюватимемо не для того, щоби покарати, а для того – щоби попередити. Однак у випадку виявлення порушень діятимемо, як того вимагає закон», – зазначив Глава Нацполіції.

Як повідомляв Харків Times, поліція інспектуватиме готовність медзакладів до коронавірусу.