Справу спійманого на “Гоптівці” перевізника нелегалів передали до суду

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо 39-річного жителя Дергачівського району, якого в листопаді минулого року затримали в пункті пропуску “Гоптівка” при спробі провезти в Україну нелегала.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Судитимуть чоловіка будуть за порушене, передбачене ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів).

Під час досудового розслідування, яке провели співробітники Нацполіціі області, було встановлено, що обвинувачений в своєму автомобілі Volkswagen намагався незаконно провезти з РФ в Україну іноземця. У Росії цьому чоловіку загрожувала депортація, і українець погодився йому “допомогти” за 500 доларів.

На “Гоптівці” автомобіль зупинили, а зловмисника затримали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Якщо вину чоловіка буде доведено в суді, йому загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, 28 листопада в пункті пропуску «Гоптівка» затримали водія мікроавтобуса, багажному відділенні якого під особистими речами було сховано азербайджанець.

Служба безпеки України блокувала на Харківщині переправлення нелегалів до Росії, до якого причетні прикордонники та митники.

Правоохоронці розслідують незаконне перевезення мікроавтобусами товарів через міжнародний автомобільний пункт пропуску “Гоптівка” без належного контролю з боку митників.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заявив під час виїзного засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради у Харкові, що правоохоронці чотири рази зверталися до керівництва митниці, щоб отримати записи з відеокамер. Однак митники не надали їх, після чого правоохоронці провели обшук на митному посту. При цьому митники викидали гроші в сміттєві баки і ховали за батареями. Під час обшуку вилучили 137 тис. гривень, 87 тисяч російських рублів, 760 доларів США та 60 євро.