Міськрада виділила додаткові кошти на боротьбу з коронавірусом

Скриншот

Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2020 рік. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 18 березня, на позачерговій сесії міськради.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова обумовлене, перш за все, необхідністю забезпечення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Так, були збільшені витрати на охорону здоров’я на 20,5 млн грн. Ця сума буде спрямована на закупівлю лікарських засобів (антибактеріальна, інфузійна, противірусна терапія, жарознижувальні засоби), дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту (костюми біозахисту, рукавички, респіратори, бахіли, маски) і закупівлю обладнання (апарати штучної вентиляції легенів з оксигенацією високого потоку) тощо.

Також у рішенні були враховані зміни обсягів міжбюджетних трансфертів бюджету міста Харкова з державного та обласного бюджетів у загальній сумі 39,4 млн грн, співфінансування з бюджету міста витрат на програму “Нова українська школа” – 10,4 млн грн.