Кернес оголосив 2020 рік роком медицини в Харкові

Скриншот

Харківський міський голова Геннадій Кернес оголосив 2020 рік роком медицини в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Кернеса в його Telegram-канале.

“Оголошую 2020 рік – роком медицини в Харкові!”, – написав він.

Кернес зазначив, що медицина переважно контролюється центральними органами влади, в країні йде державне реформування медичної галузі. “Але ми не чекаємо, поки хтось підкаже, куди нам бігти, ми створюємо нові можливості для медицини самі. Завдання міста – забезпечити харків’янам якісний, орієнтований на людину сервіс при отриманні медичних послуг. А лікарям ми повинні спростити роботу і створити” безболісну “адаптацію до змін, які принесе друга хвиля медреформи”, – написав Кернес.

Він повідомив, що в Харкові почали розробку єдиного медичного порталу. “Зараз є 66 сайтів поліклінік, які ми об’єднаємо в одну систему, щоб городянам було зручніше шукати інформацію”, – написав він.

В даний час проводиться навчання лікарів та працівників медичних установ базовим навичкам користування ПК та спеціальною програмою.

“Уже 20 березня харків’яни зможуть записуватися до свого лікаря на конкретну дату і час онлайн на сайті Helsi.me. Отримають доступ до електронної медичної карти, миттєво зможуть бачити результати аналізів в кабінеті пацієнта, отримають швидкий доступ до призначень лікаря і плану лікування, зможуть знаходити і замовляти лікарські препарати за онлайн-рецептом та оформляти медичне страхування. Ніякої метушні і купи папірців. Хочу акцентувати на тому, що всі дані харків’ян будуть захищені за національними стандартами”, – написав мер.

Кернес також анонсував початок роботи незабаром його гарячої лінії з питань медицини.

“Важливий зворотний зв’язок від харків’ян і лікарів, будемо допомагати вирішувати проблемні питання. Вже завтра зустрінуся з головними лікарями міста, щоб обговорити запуск системи”, – сказав він.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада збільшила витрати на охорону здоров’я на 20,5 млн грн.

Ця сума буде спрямована на закупівлю лікарських засобів, дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, а також на закупівлю обладнання.