114 упаковок ліків під сидінням авто – на “Гоптівці” зупинили контрабандиста (відео)

Фото: Слобожанська митниця

17 березня на пункту пропуска “Гоптівка” виявили фармацевтичного контрабандиста, який нашпигував своє авто ліками.

Про це  Харків Times повідомили в пресслужбі Слобожанської митниці.

Українець заїхав з РФ “зеленим коридором”. Під час усного опитування він заявив, що не переміщує через митний кордон України будь-якої зброї, боєприпасів, вибухових речовин, наркотичних речовин та інших товарів , які заборонені до переміщення через митний кордон України або підлягають обов’язковому декларуванню.

Але під час огляду салону автомобіля, у середині подушок заднього пасажирського сидіння було виявлені лікарські засоби різних найменувань та маркувань у кількості 114 шт. Серед них – “Секстафаг”, “Микроген”, “Гель с бактериофагами Фагодерм” (50 мл), “Пантогам” (250 мг) та інші загальною вартістю 31 590,94 грн.

Законодавство дозволяє ввозити на територію України лікарські засоби у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу.

Чоловік намагався провезти значно більшу кількість, чим порушив ст 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). За порушення цієї норми передбачено штраф в розмірі 100 % вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Крім цього, конфіскується транспортний засіб, в якому переміщували товари з порушенням митних правил.

Як повідомляв Харків Times у пункті пропуску “Плетенівка” прикордонники Харківського загону спільно з співробітниками митниці знайшли контрабанду у газовому балоні ВАЗа.