Карантин в апеляційному суді: зупинено розгляд справ з присутністю учасників судового процесу

Фото: ХарківTimes

У Харківському апеляційному суді тимчасово встановлюють особливий режим роботи у зв’язку з карантином проти коронавірусу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

Як повідомляється, у суді введено тимчасові заходи щодо недопущення розповсюдження коронавірусу COVID-19.

З 17 березня по 3 квітня 2020 року зупинено розгляд справ у судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припиняється пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) клопотань про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій;

б) апеляційних скарг у кримінальних провадженнях на судові рішення (в тому числі слідчих

суддів):

– в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

– в яких спливають строки тримання осіб під вартою або строки призначеного обвинуваченим покарання у виді позбавлення волі;

– подання та клопотання про направлення до іншого суду кримінальних проваджень, в яких до підозрюваних/обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;

в) апеляційних скарг у справах про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчуються строки, передбачені статті 38 КУпАП.

Апеляційний суд розглядає інші кримінальні провадження за апеляційними скаргами на ухвали слідчих суддів щодо застосування заходів кримінального провадження, участь в яких сторін не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі надходження на адресу суду клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.

Інші справи, які потребують невідкладного розгляду за рішенням головуючого.

Апеляційний суд розглядає цивільні справи, які не віднесені до справ, зазначених у частинах перші та другій статті 369 ЦПК України, у відсутності учасників справи та осіб, які не залучалися до участі у справі судом першої інстанції.

Рекомендувати учасникам судових процесів:

– знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

– для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту, телефон та засоби поштового зв’язку).

Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

Як повідомляв Харків Times, у зв’язку з оголошеним в Україні карантином проти коронавірусу судді закликали українців не відвідувати суди.