Інформація про створення у Харкові “антикризового штабу” виявилася передчасною

Інформація про створення в Харкові “антикризового штабу”, який очолив відомий бізнесмен, бенефіціар групи DCH Олександр Ярославський, що з’явилася сьогодні, 17 березня, в українських ЗМІ, ймовірно, виявилася дещо передчасною.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times із брифінгу голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера з питань боротьби з епідемією коронавірусу Covid-19.

“Ми зустрічаємося з Ярославським і Кернесом о 14:00 і будемо обговорювати питання про закупівлю додаткових апаратів штучної вентиляції легенів, наскільки я розумію, як раз за кошти Ярославського”, – сказав Кучер.

За його словами, Ярославський “умовно закріплений за Харковом” після вчорашньої, 16 березня, зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками українського бізнесу.

На запитання кореспондента Харків Times, чи створений такий штаб офіційно, Кучер відповів, що не бачить різниці між офіційними і неофіційними діями у даний час.

“Яка різниця – офіційно, не офіційно? В нас є одне завдання – ми повинні якомога більше закупити зокрема й цих апаратів для того, щоб бути максимально готовими до розповсюдження вірусу. Ми можемо назвати це антикризовим штабом, ще якимось, його може хто завгодно очолювати, але мета наша зрозуміла: нам необхідно отримати від бізнесу, який хоче допомогти, грошові кошти, щоб бути забезпеченими цими необхідними засобами”, – сказав губернатор області.

Довідка: Сьогодні, 17 березня, в ряді українських видань й на стрічках інформаційних агентств з’явилася новина про те, що у Харкові створено антикризовий штаб, до якого входять і губернатор області Олексій Кучер, і мер Харкова Геннадій Кернес і який очолює бізнесмен Олександр Ярославський.

Як повідомляв Харків Times, у середу, 18 березня, Харківська міська рада збереться на свою тридцять четверту (позачергову) сесію VII скликання, щоб обговорити питання протистояння епідемії коронавірусу Covid-19.