Експоліцейського підозрюють у придбанні і зберіганні психотропів (фото)

ДБР повідомило про підозру колишньому працівнику Харківського національного університету внутрішніх справ у придбанні та зберіганні психотропних речовин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, 16 березня 2020 року повідомили про підозру колишньому працівнику Харківського національного університету внутрішніх справ у придбанні та зберіганні психотропних речовин без мети збуту (ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 28-річний лейтенант поліції замовив заборонені препарати через соціальну мережу для особистого вживання. 28 листопада 2019 року під час обшуку за місцем його проживання виявлено та вилучено речовини з вмістом психостимулятора PVP (альфа-піролідинопентіофенону).

У грудні 2019 року підозрюваного звільнено з лав Національної поліції України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, колишньому поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.