Євросоюз на місяць зачиняє кордони

Фото: youtube.com

Європейський союз на 30 днів закриває свої зовнішні кордони у зв’язку із пандемією коронавірусу Covid-19.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення інформаційного агентства “Урінформ” із посиланням на президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляйен.

Як розповіла президент Єврокомісії на прес-конференції, що відбулася сьогодні, 16 березня, за підсумками телефонної конференції з лідерами країн “Великої сімки” з приводу протидії пандемії коронавірусу, Євросоюз вирішив тимчасово припинити рух людей через зовнішні кордони.

“Ми вирішили тимчасово обмежити необов’язкові поїздки до Європейського Союзу… Ці тимчасові обмеження вводяться на період в 30 днів з метою стримування поширення вірусу”, – сказала пані Фон дер Ляйен.

Вона підкреслила, що Євросоюз повинен вжити заходів для обмеження й уповільнення поширення вірусу, в тому числі для того, щоб європейська система охорони здоров’я була здатна працювати з великою кількістю пацієнтів, які серйозно хворі.

“Безумовно, будуть із цього винятки. Наприклад, для громадян ЄС, які повертаються додому, для медичних працівників і вчених, що працюють над пошуком рішення для цієї кризи у сфері охорони здоров’я, а також для людей у прикордонній зоні, які працюють по обидва боки кордону – для них теж будуть виключення”, – повідомила президент Єврокомісії.

Як сказав під час цієї ж прес-конференції президент Європейської ради Шарль Мішель, Євросоюз буде проводити подальші консультації з країнами-членами, яким чином зробити згадані заходи щодо стримування поширення хвороби більш ефективними.

Як повідомляв Харків Times, президент України Володимир Зеленський звернувся до нації з черговим зверненням, у якому закликав Кабмін від 18 березня зупинити метро у тих містах, де воно є. Також президент планує припинити будь-яке міжміське й міжобласне сполучення.