Влада Харкова закрила на карантин “Барабашово” і ринок в 602 м/р – Кернес (доповнено)

Фото: www.city.kharkov.ua

Рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за недотримання санітарних і протиепідемічних заходів закриті на карантин ринок “Барабашово” та ринок в 602 м/р “Спартак”, які здійснюють продаж непродовольчих товарів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Telegram мера Харкова Геннадія Кернеса.

“На “Барабашова” з 22 лютого немає води, фізично і фактично, через аварію на саморобному, нелегальному водопроводі, який там проведено. Як миються руки і площі, як люди елементарно там ходять в туалет? “Барабашово” закритий на карантин до 3 квітня, це наша відповідальність, і рішення прийнято в інтересах міста”, – зазначив Кернес.

У той же час, прес-служба міськради повідомила, що заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан заявила на комісії з НС, що недотримання санітарних і протиепідемічних норм виявлено на ТЦ «Барабашово» і ТЦ «Квінта», які знаходяться на Салтівці (ТЦ «Квінта» розташований в районі трамвайного кола на Салтівському Шосе, поруч із ринком “Спартак” – Харків Times).

«Найбільше побоювання у нас викликав ринок «Барабашово» – це 9 тис. торгових місць і величезна кількість відвідувачів, які туди щодня приходять. Там неможливо кожні 2-3 години проводити санітарне прибирання, тому що там 10 га площі. Коронавірус передається від людини до людини, і уявіть, що в цей 10-тисячний натовп людей прийде тільки одна людина, яка є носієм вірусу і все… Ми маємо найбільший в Україні торговий ринок і повинні призупинити його роботу, для того щоб ліквідувати дуже ризикований майданчик з великим скупченням людей», – підкреслила віце-мер.

Крнес також повідомив, що відсьогодні на термін карантину закриті дискотеки і нічні клуби, тимчасово припинено роботу магазинів вживаного одягу (second hand), походження і санітарний стан якої проконтролювати неможливо.

Прийнято кілька ініціатив лікарів про зміну режиму в лікарнях, в тому числі скасування денного стаціонару: хворі залишаються на ніч.

На дистанційну роботу (по телефону, онлайн) переходять адмінцентри і відділення управління соціального захисту.

Кореспондент Харків Times повідомив, що на засіданні комісії також йшлося про тимчасову заборону відвідування хворих, які перебувають в стаціонарі. У місті закриті всі позашкільні дитячі установи, музичні школи та школи естетичного виховання, бібліотеки.

Як повідомляв Харків Times, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло сьогодні, 16 березня, у Харківській міськраді, чиновники міських служб висловили сумніви у здатності Торгового центру “Барабашово” підтримувати санітарно-епідеміологічний режим.