На ринку “Барабашово” проблеми з водою, деззасобами та кількістю іноземців

Фото: Харків Times

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло сьогодні, 16 березня, у Харківській міськраді, чиновники міських служб висловили сумніви у здатності Торгового центру “Барабашово” підтримувати санітарно-епідеміологічний режим.

Про це повідомив із засідання комісії кореспондент Харків Times.

Зокрема, заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що на ринку спостерігається “проблема з водою”.

За словами генерального директора комунального підприємства “Харківводоканал” Віталія Панова, неправильно звинувачувати його підприємство у відсутності води на ринку. Панов стверджує, що аварія, пов’язана із витоком води, сталася на ринку ще 22 лютого.

“Ми зверталися до адміністрації ринку з проханням надати доступ, але нам його не надали. Також не надали й документацію по врізках у водогін на території ринку. У приватному порядку працівники адміністрації повідомили, що такої документації немає”, – заявив Панов.

Його слова підтвердила й начальник управління нагляду за дотриманням санітарного законодавства Госпродпотребслужби області Ірина Зубкова.

“На “Барабашово” немає води, там аварія, але “Барабашово” не може надати план мереж, тому невідомо, де аварія, й перекрита вода на ринку”, – сказала вона.

Також Зубкова підкреслила, що “документи по деззасобам” торговий центр подав тільки вчора, 15 березня, та висловила сумніви у тому, чи спроможний речовий ринок підтримувати санітарно-епідеміологічний режим у належній мірі.

Перший заступник мера Харкова Ігор Терехов пообіцяв звернутися до Служби безпеки України із проханням перевірити наявність незаконних врізок до водопроводу на території ринку.

Також Терехов заявив, що на питання про кількість іноземних громадян, які працюють на території ринку “Барабашово”, він отримав відповідь, що це “невідомо”. Заступник мера заявив про необхідність звернутися до міграційної служби для отримання такої інформації, а також відомостей про контроль у цій галузі.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. Поліцейські, які прибули на місце, вилучили кілька гумових кийків, газові балончики. У зіткненнях постраждали п’ятеро людей

За фактом подій на ринку “Барабашово” харківська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

55 осіб віком від 19 до 55 років, яких підозрюють в участі у масових заворушеннях на ринку “Барабашово” 27 лютого, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

56 учасникам масових заворушень біля ТЦ “Барабашово” повідомлено про підозру. Суд обрав для них запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.