Харківські прикордонники не пустили до України неповнолітню росіянку

Фото: Харків Times

16 березня через введення обмежувальних заходів, спрямованих проти поширення коронавірусної інфекції, в пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області прикордонники не пустили до України 13 іноземців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Як розповів розповів речник Харківського прикордонзагону Максим Бояр, відсьогодні з опівночі тимчасово заборонено в’їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства.

Виключення лише для тих, хто має право на постійне або тимчасове проживання на території України, або є подружжям або дітьми громадян України, пояснив Бояр.

За його словами, з початку доби на “Гоптівці” не пропустили 13 іноземних громадян. Серед тих, кого не пустили, була 8-річна дитина, громадянка Росії, яка їхала до Харкова з бабусею, громадянкою України.

Речник додав, що 17 березня з опівночі усі пункти пропуску та пункти контролю для залізничного та повітряного сполучення припиняють міжнародні пасажирські перевезення.

“На ділянці відповідальності Харківського прикордонного загону залишається працювати пункти пропуску для автомобільного сполучення “Плетенівка”, “Чугунівка”, “Гоптівка”. Проте автобуси, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення, перетинати кордон не будуть”, — розповів Маким Бояр.

За його словами, сьогодні з опівночі до 9:00у пункті пропуску “Гоптівка” проїхали понад 8 тисяч громадян, тоді як у звичайний час за добу близько 5 тисяч.

Пішохідне сполучення у діючих пунктах Харківщини припинено.

Загалом, за данними ДПСУ, з початку введення обмежувальних заходів, 16 березня до України не пустили близько півсотні іноземців.

Як повідомляв Харків Times, з 16 березня в Харківській області в обмеженому режимі працюватимуть три пункти пропуску: “Гоптівка”, “Чугунівка” та “Плетенівка.” Інші закриті щонайменше до 3 квітня.