Головний інспектор Слобожанської митниці переправляв до РФ нелегалів і терористів (фото)

Служба безпеки України заявила про перекриття каналу нелегальної міграції з України до Россійскої Федерації, організованого головним державним інспектором Слобожанської митниці.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Згідно із повідомленням, серед “клієнтів” злочинної групи, до якої також входили двоє жителів області, були, зокрема, ” фігуранти кримінальних проваджень, які знаходяться у загальнодержавному та міжнародному розшуку по лінії Інтерполу”.

“За оперативною інформацією, клієнтами групи були іноземці, які перебувають в Україні на нелегальному становищі, особи, підозрювані у вчиненні злочинів на території нашої країни та за кордоном, а також учасники терористичних організацій “Л/ДНР”, – йдеться у повідомленні.

Коштувало нелегальне переправлення до Росії $ 1.5 тис. із кожного нелегального мігранта. У цю вартість входив супровід “клієнта” до державного кордону та розробка подальшого маршруту до російського Бєлгорода або Валуйок. А за “доплату” в розмірі ще $ 500 нелегала могли доставити й до обраного місця.

Двох “супроводжуючих” затримали у прикордонній смузі в Дворічанському районі області при спробі переміщення через кордон трьох нелегалів. Митний чиновник, який організував схему, був затриманий у райцентрі Куп’янськ. В затриманих правоохоронці вилучили $ 4.5 тисячі.

Всі затримані попереджені про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою з корисливих мотивів). Їм обрано запобіжний захід.

Як повідомили Харків Times у прес-службі прокуратури області, організатор й один з провідників будуть утримуватися під вартою із правом внесення застави, а другий провідник, який також був водієм, знаходитиметься під цілодобовим домашнім арештом.

Кримінальне провадження розслідує Держбюро розслідувань, що знаходиться у Полтаві, при оперативному супроводі Управління СБУ області.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили у Харківській області привласнення коштів державного підприємства “Укрбургаз”, що входить в структуру державної компанії “Укргазвидобування”, у розмірі 7,5 млн гривень.