Справу про побиття журналіста “112 Україна” в Харківській області передано до суду

Справу побитого у серпні 2019 року в прямому ефірі журналіста телеканалу “112 Україна” Олега Решетняка передано до суду.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленко у Facebook.

Томіленко цитує відповідь на запит від НСЖУ Головному управлінні Національної поліції в Харківській області, за підписом т.в.о. начальника слідчого управління Євгена Маслія: “За фактом подій 28 серпня 2019 року в смт. Золочів, де невідомі напали на знімальну групу телеканалу “112 Україна”, яка знімала сюжет про розкрадання лісу на Харківщині, та відібрали камеру в журналіста Олега Решетняка, СВ Золочівського ВП ГУНП в Харківській області внесені відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 171, ч. 2 ст. 345-1 КК України. У ході досудового розслідування встановлені п’ять осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень щодо журналіста Олега Решетняка та знімальної групи телеканалу “112 Україна”. За результатами розслідування обвинувальні акти відносно фігурантів 19.02.2020 спрямовані до суду”.

Сам постраждалий підтвердив, що нині тривають підготовчі засідання.

“Слідча по цій справі в мене толкова. Планую незабаром поїхати на суд по суті”, – сказав Решетняк.

Як повідомляв Харків Times , у селищі Золочів лісники та люди, які назвали себе активістами, напали на знімальну групу телеканала “112 Україна”.

За словами журналіста Олега Решетняка, група в складі журналіста та двох операторів робила зйомки для документального проекту – журналістського розслідування про масштабну вирубку вікових дубів в Харківській області. Група агресивно налаштованих людей напала на автівку знімальної групи, заблокувала її рух, спустила колеса і загрожувала журналісту і операторам. На Решетняка напали невідомі під час його включення в прямий ефір з місця події та побили його. Пошкоджено службовий автомобіль телеканалу.

На місце нападу на телегрупу прибули співробітники поліції.

Поліція спочатку повідомила про затримання понад 30 осіб, пізніше – 49.

Поліцейські оголосили про підозру одному з нападників на групу телеканалу “112 Україна” – 32-річному жителю Золочева. Ще двох затримано в порядку статті 208 КПК України – 33-річного уродженця Кіровоградської області та 58-річного уродженця Луганської області, працівників лісозаготівельного підприємства.