Двоє громадян Грузії стежили за багатими харків’янками і грабували їх на парковках

Поліцейські затримали двох громадян Грузії, які грабували у Харкові багатих жінок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Жертвами зловмисників, зазвичай, ставали жінки, які пересувались на автомобілях преміум класу та відвідували торговельні центри. Чоловіки стежили за ними, супроводжували за маршрутом до місця паркування, де безпосередньо і скоювали напади.

Наразі перевіряється причетність вказаних громадян до вчинення близько десятка злочинів на території Харкова.

Поліцейські Управління карного розшуку та Холодногірського відділу поліції затримали 39 та 43-річних громадян Грузії.

Як з’ясувалося, у Харкові зловмисники проживали в приватному домоволодінні, яке орендували тривалий час. Для розмов між собою використовували альтернативні види телефонного зв’язку, в тому числі Інтернет з’єднання.

Під час вчинення злочинів пересувалися на автомобілі «AUDI A6 AVANT» з номерними знаками іноземної реєстрації. Щоб не «засвітити» автівку, також використовували знаки, які належали іншим особам.

За фактами скоєних злочинів відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 (крадіжка) та ч.1, ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу.

Наразі слідчі дії тривають. Встановлюється причетність нападників до скоєння  аналогічних та інших кримінальних правопорушень на території Харкова та області.

Під час огляду особистих речей затриманих, обшуку транспортного засобу, а також місця їх мешкання поліцейські вилучили речові докази, у тому числі викрадені речі потерпілих. Поліція звертається до громадян, хто впізнав серед них своє особисте майно, повідомити інформацію за телефоном (057) 730-82-19 до Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові СБУ затримала двох членів угрупування автокрадіїв.