Як будуть запобігати коронавірусу під час виборів у 179 окрузі

Фото: mi100.info

Центральна виборча комісія визначила запобіжні заходи розповсюдження коронавірусу на виборах у 179 окрузі у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадської мережі ОПОРА.

Центральна виборча комісія 12 березня прийняла постанову про запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 під час виборів 15 березня  у 179 окрузі.

Серед профілактичних заходів – використання індивідуальних засобів захисту, антисептичних речовин та термометрія для членів виборчих комісій.

ЦВК рекомендувала окружній виборчій комісії розмістити інформаційні матеріали щодо захисту від вірусних інфекцій та довести до відома дільничних виборчих комісій положення Мінохорони здоров’я щодо профілактики інфікування коронавірусом.

Дільничні виборчі комісії мають запобігати значному скупченню людей, рекомендуючи виборцям знаходитись за межами приміщення.

Під час організації голосування рекомендовано використовувати індивідуальні засоби захисту, проводити періодичні провітрювання в приміщенні.

Під час підрахунку голосів виборців та встановлення підсумків голосування – проводити власну (індивідуальну) термометрію.

ЦВК прийняла рішення звернутись до Харківської обласної державної адміністрації щодо надання ДВК інформаційних матеріалів з профілактики інфікування коронавірусом, організації дезінфекції приміщень для голосування, забезпечення членів виборчих комісій індивідуальними засобами захисту, антисептичними засобами та засобами термометрії.

Для виборців планується забезпечити наявність антисептичних засобів перед приміщеннями для голосування.

Як повідомляв Харків Times, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 179 пройдуть 15 березня 2020 року. Вибори відбудуться у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації.

Станом на 17 лютого, коли ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в окрузі № 179 на Харківщині, брати участь у виборах  збиралися 40 кандидатів.  29 з них –  це представники політичних партій, решта 11 – самовисуванці. Пізніше троє знялися – самовисуванці М. Соколов та О. Діденко і кандидат від партії “Слуга народу” В. Алексійчук.