У Харкові СБУ затримала двох членів угрупування автокрадіїв (відео)

У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали двох активних учасників організованого угруповання, учасники якого спеціалізувалися на крадіжках майна з автомобілів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

За попередньою версією, діяльність групи координував один із російських “злодіїв у законі”, а до її складу входили переважно раніше судимі вихідці із однієї з країн Північного Кавказу. Зловмисники мали зв`язки з організованими групами з інших регіонів України, а також за кордоном. Географія діяльності крадіїв поширювалася на територію Харківської, Київської та Дніпропетровської областей.

“Встановлено, що, використовуючи спеціальні електронні пристрої, так звані “кодграбери”, зловмисники відключали сигналізацію та викрадали майно із автомобілів, запаркованих поряд із торговельно-розважальними і офісними центрами міста. На рахунку зловмисників кілька десятків крадіжок”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби разом із бійцями спецпідрозділу “Альфа” провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи на території міста та області. Під час слідчих дій вилучено спеціальні пристрої, призначені для зчитування кодів автомобільних сигналізацій, викрадене майно і грошові кошти, одержані злочинним шляхом, а також вогнепальну зброю. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри.

Тривають слідчі дії для встановлення та затримання інших фігурантів справи.

Заходи відбувалися під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.