Провідний інженер Служби автомобільних доріг піде під суд

Фото: ХарківTimes

Провідному інженеру Служби автомобільних доріг у Харківській області повідомлено про підозру.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Провідному інженеру одного з відділів Служби автомобільних доріг у Харківській області повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що з жовтня по грудень 2017 року він не забезпечив повною мірою контроль за якістю та фактичним виконанням робіт з ремонту автомобільних доріг місцевого значення на території Дергачівського району Харківської області.

Інженер підписав акти приймання виконаних будівельних робіт щодо ремонту автомобільних доріг з недостовірними відомостями щодо обсягів та вартості матеріалів та робіт. Роботи проведено не повно та не якісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. У результаті на підставі вказаних актів Служба автомобільних доріг в Харківській області безпідставно перерахувала близько 8 млн грн на рахунок підрядника.

“Злочинні дії посадовця завдали збитків державі на вищезазначену суму”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Згідно санкції статті, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть підприємця за крадіжку 200 тисяч гривень на ремонті лікарні № 27.