Кернес: Транспорт і продуктові магазини – останнє, що закриється при епідемії

Фото: www.city.kharkov.ua

Транспорт і продуктові магазини – останнє, що закриється при епідемії, заявив мер Харкова Геннадій Кернес.

Про це Харків Times дізнався із заяви Кернеса в його Telegram-каналі.

Кернес повідомив, що Харківський метрополітен з учорашнього дня вдвічі збільшив мийку та дезінфекцію станцій та рухомого складу.

“Більше 320 вагонів обробляються кожен раз, як заходять в депо. Це приблизно двічі на добу, в тому числі вдень, дезінфектор висихає за 15 хвилин і потяг знову йде на лінію. Входи і станції миються двічі “під пасажирами”, вдень, вночі – повне знезараження”, – сказано в повідомленні.

Як показала сьогоднішня перевірка, в супермаркетах першочергові заходи прийняті, на ринках – “хтось намагається, хтось ганебно згорнувся, побачивши інспектора”, зазначив Кернес.

“Закликаю всіх харків’ян налаштуватися на кілька тижнів надзвичайного режиму. Не панікувати – з досвіду, панікери не встигають зробити найнеобхідніше. Карантин, як можна менше контактів, антисептики весь час, допомога хворим старшого віку. І досить вже сперечатися про маски: вірус може довго не показувати симптоми, а обов’язкова маска, як мінімум, в сфері обслуговування, знизить поширення можливого вірусу “, – підкреслив мер.