Двоє харків’ян отримали “спортивного Оскара”

Фото: Кременчугская газета

Двоє спортсменів з Харкова отримали нагороди щорічної Всеукраїнської церемонії «Герої спортивного року – 2019», яку було організовано Національним олімпійським комітетом України спільно з Міністерством молоді та спорту України.

Про це  Харків Times повідомили у пресслужбі ХОДА.

У номінації «Команда року» перемогла чоловіча збірна України з фехтування на шпагах, яка на чемпіонаті світу в Будапешті виграла срібні медалі. До складу команди увійшов харків’янин Роман Свічкар, а також Богдан Нікішин з Дніпра, киянин Ігор Рейзлін та Анатолій Герей з Ужгорода.

Фото: kharkivoda.gov.ua

У номінації «Сильні духом» (серед паралімпійців та дефлімпійців) перемогла харків’янка Марина Піддубна – дворазова чемпіонка світу, дворазова срібна призерка та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору.

Кращим спортсменом року визнаний киянин Жан Беленюк – чемпіон світу та Європи, чемпіон ІІ Європейських ігор з греко-римської боротьби. Кращою спортсменкою 2019 року стала киянка Дарина Білодід – чемпіонка світу, чемпіонка Європи та ІІ Європейських ігор з дзюдо. Наставники Дарини Білодід – Світлана Кузнєцова та Геннадій Білодід – визнані кращими тренерами року.

Як повідомляв Харків Times23-річний харківський спортсмен Семен Новіков переміг одного з кращих борців світу на чемпіонаті Європи з греко-римської боротьби, який проходив в Римі. За результатами змагань, харків’янин став чемпіоном Європи.

Фото: kharkivoda.gov.ua