У Харкові судитимуть підприємця за крадіжку 200 тисяч гривень на ремонті лікарні № 27

Фото: Фокус

За махінації з коштами, виділеними з бюджету на ремонт Харківської міської клінічної лікарні № 27, піде під суд 41-річний директор товариства з обмеженою відповідальністю.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури.

Підприємець досяг домовленості про виконання капітального ремонту  фасаду будівлі КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 27».

Однак він склав завідомо неправдиві офіційні документи, завищивши обсяги виконаних робіт за договором підряду. Це призвело до необґрунтованого перерахування бюджетних грошових коштів. Сума матеріальної шкоди, завданої КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 27», складає понад 194 тис. грн.

Харківською місцевою прокуратурою № 2 направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах; складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (службове підроблення).

Вказаній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради за фактом службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).