Через коронавірус оголосили карантин: як це змінить наше життя

Фото: ХарківTimes

11 березня на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів в Україні через коронавірус оголосили загальнонаціональний карантин.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби уряду

Як повідомляється, вводиться обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб. Але це обмеження не поширюється на заходи державної необхідності.

Проведення спортивних заходів можливо з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

У навчальних закладах оголошено карантин терміном на три тижні: з 12 березня по 3 квітня.

Також прийнято рішення виділити 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств і служб, а також для поповнення держрезерву. Одночасно, для виконання цього рішення до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідемічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту Бориспіль.

За інформацією народного депутата партії “Європейська солідарність” Вікторії Сюмар, обмежувальні заходи будуть введені в пунктах пропуску на кордоні.

“Буде закрита велика частина КПП – з 219 залишиться 49. Прем’єр-міністр каже, що там будуть обладнані місця для карантину”, – написала Сюмар на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп додала, що в Україні планується закриття авіасполучення з деякими країнами

Як повідомляв Харків Times, коронавірус (Covid-19) – небезпечне захворювання, яке вражає дихальні шляхи. Почав поширення з китайського міста Ухань, і станом на 11 березня випадки Covid-19 зареєстровані в 80 країнах світах, на всіх континентах, окрім Антарктиди.

Міністерство охорони здоров’я України запустило в Telegram чат-бота, де можна отримати відповіді на найпоширеніші питання про коронавірус (Covid-19).

В аеропорту Харкова ввели додаткові заходи безпеки при обслуговуванні прямих рейсів з країн, де були зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Всі поїзди КП «Харківський метрополітен», які виходять на лінію, проходять повну профілактичну дезинфекцію.