У Харківській області за добу висадять 250 тисяч дерев

Фото: kharkivoda.gov.ua

21 березня у Харківській області за 24 години висадять 250 тисяч дерев.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Харківська область долучилася до акції «1 000 000 дерев за 24 години», яка відбуватиметься в рамках проєкту «Озеленення України». Відповідний меморандум підписав 10 березня голова ХОДА Олексій Кучер.

«Ця акція є дуже цікавою, позитивною та вкрай важливою для нашого регіону, – відзначив керівник області. – Ми знаємо, що до цього часу робили з нашими лісами. Сьогодні ми хочемо показати, що держава, по-перше, контролює ситуацію: ми зупинили незаконне вирубування, а, по-друге, ми ще й забезпечуємо висадження лісів. Ми закликаємо якомога більше людей приєднатися до акції, що відбудеться 21 березня. Адже наша область є лідером у цьому русі. Ми висаджуємо найбільшу кількість дерев по Україні – 250 тисяч з 1 мільйону».

За інформацією в.о. начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Тимочка, у висадженні дерев у Харківській області вже зголосилися взяти участь близько 3000 волонтерів. Реєстрація волонтерів триває (всі подробиці є на сайті проєкту «Озеленення України»).

«У межах Харківської області плануємо висадити 250 тисяч дерев. Це будуть і сіянці, і саджанці. У нас уже визначені локації, де будемо висаджувати. Сіянці – у межах лісового фонду, а саджанці – у межах населених пунктів: селища, села, міста, парки, сквери, території біля будинків, шкіл, лікарень», – розповів Ігор Тимочко.

Він відзначив, що за всіма деревами, які висадять під час акції, доглядатимуть і надалі.

«Восени ми зробимо інвентаризацію – перевіримо всі дерева, які були висаджені: чи вони всі прийнялися», – додав в.о. начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Організатори проєкту «Озеленення України» відзначають, що висадження дерев є дуже важливим процесом, але мета – глобальніша.

«Наша акція має три цілі, – пояснив президент CEO Club Ukraine, організатор проєкту «Озеленення України» Сергій Гайдайчук. – Перша – це створити колективну історію успіху українців, коли в один день усі регіони країни, десятки тисяч волонтерів, бізнес, влада, університети, молодь – усі разом роблять таку колективну історію успіху. Інша історія – це все-таки формування нової екосвідомості. Коли ми залучаємо багато людей до висадження дерев – це найкращий спосіб зміни свідомості, тому що та людина, яка посадила дерево, потім буде й захищати. Тому друга ціль – зробити цю ідею трендовою, модною та залучити мільйони людей до цієї акції. І третя мета – створити позитивний імідж для країни. Показати всьому світу, що Україна може не лише просити та генерувати негативні новини, але й робити позитивний вклад у боротьбу зі змінами клімату. Тому ми плануємо восени об’єднати 100 країн та висадити 100 млн дерев, залучивши всіх українців по всьому світу, й продемонструвати планеті, як українці вміють об’єднуватися».

Фото: kharkivoda.gov.ua