За виборами на 179 окрузі слідкуватимуть шестеро міжнародних спостерігачів

Фото: BBC.com

6 березня під час засідання Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала шістьох міжнародних спостерігачів на довиборах до Верховної ради у 179 мажоритарному окрузі (Харківська область).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ЦВК.

Так, Центрвиборчком розглянув відповідне звернення від Міжнародної асоціації зі спостереження за виборами Elections & Democracy та ухвалив рішення зареєструвати шістьох представників організації спостерігачами на виборах.

Також на цьому засіданні ЦВК зареєструвала довірену особу кандидата у нардепи Світличної та трьох довірених осіб кандидата Скоморощенка.

Як повідомляв Харків Times, вибори у 179 окрузі у Харківській області відбудуться за тиждень 15 березня. ЦВК їх призначила через те, що переможець Олексій Кучер очолив Харківську обладміністрацію.

Станом на 17 лютого, коли ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в окрузі № 179 на Харківщині, брати участь у виборах  збиралися 40 кандидатів.  29 з них –  це представники політичних партій, решта 11 – самовисуванці.

Виключений зі списку партії “Слуга народу” на парламентський виборах влітку 2019 року, самовисуванець по 179 округу на проміжних виборах Михайло Соколов зняв свою кандидатуру.

3 березня “Слуга народу” заявила про зняття з виборів свого кандидата по 179 округу Алексійчук.