На посаду директора підприємства “Харків-Арена” оголошено конкурс

Фото: metalist.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора державного підприємства “Харків-Арена”, якому будуть передані в управління конфісковані у бізнесмена Сергія Курченко активи ФК “Металіст”.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження голови облдержадміністрації Олексія Кучера, опублікованого на сайті ХОДА.

Відповідно до розпорядження, заяви на участь у конкурсному відборі прийматимуться з 6 березня по 20 березня включно.

“Проведення конкурсного відбору на вакантну посаду директора державного підприємства  “Харків-Арена” – з 23 березня по 30 березня 2020 року” – йдеться в документі.

Результати конкурсу мають бути оприлюднені не пізніше ніж протягом трьох робочих днів з дати його завершення.

Згідно з розпорядженням голови ХОДА від 7 лютого 2020 року тимчасово виконувати обов’язки директора державного підприємства “Харків-Арена” призначено Білоцерківського Дмитра Васильовича.

Як повідомляв Харків Times, в жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб “Металіст” повертається з власності українського бізнесмена Сергія Курченко в держвласність. Луценко уточнив, що мова йде про спецконфіскаціі майнових прав ФК “Металіст” на суму $ 200 млн.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ “Футбольний клуб” Металіст “, ТОВ” Металіст Холдинг “і” Металіст арена “були віднесені до сфери управління обласної державної адміністрації.

Приміщення на стадіоні в Харкові та тренувальну базу у селищі Високому, які були конфісковані у Сергія Курченка, зареєстрували у Державному реєстрі нерухомого майна.

8 січня 2020 року Олексій Кучер заявив, що конфіскована у бізнесмена-втікача Сергія Курченко і передана у власність держави тренувальна база у Високому, яка раніше належала ФК «Металіст», і інші спортивні об’єкти будуть передані державному підприємству