Жорстоке вбивство дівчини біля річки Уди: затримано двох раніше судимих чоловіків (фото, відео)

Поліцейські затримали двох зловмисників за скоєння жорстокого вбивства жінки у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Тіло дівчини із тілесними ушкодженнями було виявлено 1 березня біля річки Уди поблизу вулиці Станційної у Харкові. Про страшну знахідку до поліції повідомила 55-річна мешканка Харкова, яка прогулювалася берегом  річки та у бетонній трубі під дамбою помітила обгоріле тіло.

Було встановлено, що невідома жінка віком 25-30 років загинула насильницькою смертю. На її голові та шиї експерти виявили різані рани, а усе тіло було обвуглене.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з первинною кваліфікацією злочину за п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлено особу  вбитої – це 25-річна жителька Харківської області. За словами рідних, 29 лютого вона пішла з дому, навіть не сказавши близьким, куди направляється. При собі мала рюкзак та мобільний телефон.

6 березня в селищі Пісочин правоохоронці затримали двох чоловіків, яких обгрунтовано підозрюють у скоєнні вбивства. Ними виявилися раніше судимі 30-річний мешканець селища Пісочин та 27-річний харків’янин.

«Зловмисники зізналися, що умисел на заволодіння майном знайомої у них виник ще в середині лютого, – розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Андрій Шарнін. –  29 лютого вони зустрілися з дівчиною, вживали алкоголь, а потім заманили її, нібито, на прогулянку берегом річки. Чоловіки нанесли їй розбитою пляшкою різані рани шиї та голови, сховали тіло до труби і підпалили. Після скоєння злочину заволоділи особистими речами загиблої та стали переховуватись, постійно змінюючи своє місце перебування, відключивши мобільні телефони».

Наразі чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 187 (розбій) та п.п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у трубі біля річки в Харкові знайшли обгоріле тіло жінки.