У Харкові планують встановити автоматику погодного регулювання майже у 700 будинках

Фото: city.kharkov.ua

Заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі» Євген Зінченко заявив, що до кінця 2020 року у 678 будинках плнаують встановити автоматику погодного регулювання.

Про це Харків Times повідомили у пресслужбі міськради.

Як розповів Євген Зінченко, система вже працює на 867 будинках. Це дозволяє не знижувати витрату теплоносія вручну на будинках старої забудови – в центрі, Індустріальному районі, на старій Салтівці та ін., які підключені до магістральних камер, а не до центральних теплових пунктів.

«Автоматика погодного регулювання встановлюється на індивідуальних теплових пунктах. Зараз цю роботу активно ведемо у співпраці зі Світовим банком. Готуємо для вводу в експлуатацію АПГ, яка не потребує, щоб персонал виїзджав і вручну виконував операції з відключення та включення тепла», – пояснив Євген Зінченко.

Він зазначив, що завдяки переходу на графік регулювання тепла зі вчорашнього дня вдалося знизити кількість спожитого газу та заощадити близько 200 тис. кВт електроенергії.

Як повідомляв Харків Times, з 5 березня КП «Харківські теплові мережі» перейшли на графік групового регулювання тепла. Тривалість відключення тепла залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. При 11 градусів тепла у будинках, які підключені до центральних теплових пунктів, на 12 годин опалення включають, на 12 годин – відключають. Припинити опалювальний сезон неможливо, тому що повторно запустити систему складно і потрібно тримати певну температуру для підігріву гарячої води (щоб зігріти горячу воду до 55 градусів, температура теплоносія має бути мінімум 65 градусів). А у Харкові, за прогнозами синоптиків, у третій декаді березня очікується похолодання.