Під Харковом горіли поля (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Харківській області за добу згоріло понад 30 гектарів сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Минулої доби рятівники ліквідували 66 пожеж у природних екосистемах Харківської області.

«Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку здійснили 66 виїздів на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала понад 30 га», йдеться у повідомленні.

Під час пожеж вогнем було знищено та пошкоджено дві господарчих споруди та дерев’яний паркан.

«Частіше за все пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності», – повідомляють у ДСНС.

Рятувальники застерігають, що «масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень».

Пожежі в екосистемах шкодять тваринам, стверджують у Цивільному Повітряному Патрулі, літаки якого часто літають над територією області.

«Під час польоту екіпажем патрульного літака Цивільного Повітряного Патруля в районі Дергачів було виявлено пожежу. Явно навмисний підпал. Навіть з літака було видно, як розбігаються звірі, як кружляють сполохані пташки. А скільки їх загинуло у вогні, пташенят та маленьких звірят, чиї домівки згоріли в тому вогнищі», – обурюються льотчики.

Фото: kh.dsns.gov.ua
Фото: kh.dsns.gov.ua
Фото: kh.dsns.gov.ua