Харківських поліцейських підозрюють у крадіжці $10 тисяч

Фото: justus.com.ua

Державне бюро розслідувань перевіряє можливу причетність співробітників Основ’янського відділу поліції в Харківській області до зникнення 10 тисяч доларів США.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Мешканка Харкова звернулася в поліцію із заявою про зникнення з її квартири 26 тисяч доларів США. Пізніше з’ясувалося, що гроші забрав її батько. При відвідуванні відділу поліції чоловік віддав цю суму поліцейським. Однак правоохоронці повернули тільки 16 тисяч доларів США.

На даний момент ведеться досудове розслідування за фактом «перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України)».

«Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, двоє поліцейських в салоні службового авто попалися на хабарі в 1000 доларів. Гроші співробітники Нацполіціі вимагали у жінки, щоб її 20-річного сина не притягли до кримінальної відповідальності за крадіжку.