На ринку «Барабашово» розбився на смерть підліток

У ТЦ «Барабашово» зірвався з даху 16-річний хлопець, поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це Харків Times розповів друг сім’ї загиблого Денис.

16-річного Максима Борзова на роботу в цех з пошиття тентів влаштував його батько. Хлопець поступив у вечірню школу і трохи підробляв у цеху, неофіційно. Встиг попрацювати близько двох тижнів.

«Він повинен був працювати в цеху. Вночі його потягли стелити тент на дах, і він зірвався. Без страховки працював. Стелі високі – 15 метрів. Хтось з ринку подзвонив сім’ї і сказав, що Максим впав з даху », – розповів Денис.

Але швидку викликати не співробітники цеху, а охоронець ринку. Він проходив торговими рядами і побачив лежачого в крові хлопця. Медики намагалися реанімувати підлітка, але він помер ще до приїзду в лікарню.

«У нього судоми були і каша в голові. Він впав на ліву сторону, отримав розрив легені, переломи кісток, забій серця. Його 15 хвилин реанімували – не вийшло. Сказали, в лікарню привезли труп», – каже Денис.

У свідоцтві про смерть йдеться: «призвели до смерті – декомпенсований травматичний шок, забої внутрішніх органів, переломи кісток скелета, важка сукупна травма». Крім того, в документі зазначено, що «смерть наступила в результаті нещасного випадку поза виробництвом».

Максима поховали 29 лютого. У нього залишився 7-річний братик. Мама працює на тому ж ринку, продає одяг.

У Нацполіціі області Харків Times повідомили, що «досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП. Відкрито кримінальне провадження за статтею ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки – смерть людини), проводиться весь необхідний комплекс слідчих дій».