Поліцейського, який стріляв у метро, відправили до психіатричної лікарні

Фото: khar.gp.gov.ua

Поліцейського, який стріляв у харківському метро, відправили на психіатричну експертизу в лікарню.

Про це Харків Times дізнався з публікації Укрінформу.

Московський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого та направив поліцейського, який стріляв у метро вночі 12 листопада 2019 року, до психіатричної лікарні для проведення експертизи терміном до двох місяців.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у суді.

“Суд встановив, що згідно з висновком судово-психіатричної експертизи від 20 січня, для визначення психічного стану 22-річного капрала поліції Андрія Кобцева необхідна стаціонарна експертиза у профільному відділенні обласної клінічної психіатричної лікарні №3″. Тому суд задовольнив клопотання слідчого та направив підозрюваного до психіатричної лікарні для проведення експертизи терміном до двох місяців”, – зазначили у суді.

Тим часом, додали у суді, сторона захисту заявила, що клопотання слідчого необґрунтоване, і що вони мають висновок фахівців, що підзахисний не потребує стаціонарного втручання.

Як повідомляв ХарківTimes, у ніч на 12 листопада 2019 року 22-річний капрал поліції метрополітену відкрив стрілянину на станції метро “Наукова”.

Він був роззброєний бійцями підрозділу ТОР і стверджував, що не повірив у реальність інших співробітників поліції.

Під час обшуку у нього знайшли психотропні речовини.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у Полтаві, спільно з прокуратурою Харківської області 12 листопада 2019 року оголосили йому про підозру.

14 листопада Московський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для Андрія Кобцева – арешт на 60 діб без права внесення застави.

Районний суд Харкова відпустив під домашній арешт 22-річного капрала поліції метрополітену Андрія Кобцева, який відкрив стрілянину в метро.