Виборчі комісії 179 округу не можуть отримати печатки та списки – мер Лозової

Фото: lozovarada.gov.ua

Дільничні виборчі комісії одномандатного виборчого округу № 179 не можуть отримати печатки та попередні списки виборців з Відділу ведення Державного реєстру виборців, заявив міський голова Лозової Сергій Зеленський підчас зустрічі з головою окружної виборчої комісії Олександром Чорним.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Лозівської міськради.

“Міський голова висловив стурбованість з приводу проблемних питань, що виникли у дільничних виборчих комісій. Через не набуття повноважень вони не можуть отримати печатки та попередні списки виборців з Відділу ведення Державного реєстру виборців”, – йдеться в повідомленні.

Зеленський зауважив, що врегулювання даної ситуації відповідно до діючого законодавства знаходиться поза межами компетенції органів місцевого самоврядування. Тому, для недопущення створення соціальної напруги й порушень норм діючих нормативних документів у питанні організації проведення проміжних виборів народного депутата на території Лозівської міської ОТГ, просив терміново вирішити це проблемне питання.

Як повідомляв Харків Times, 17 лютого, ЦВК завершила реєстрацію кандидатів в окрузі № 179 на Харківщині. Всього в окрузі зареєстровано 40 кандидатів, серед яких 29 – представники політичних партій, решта 11 – самовисуванці.

Виключений зі списку партії “Слуга народу” на парламентський виборах влітку 2019 року, самовисуванець по 179 округу на проміжних виборах Михайло Соколов зняв свою кандидатуру.