У Харківській області відремонтують 68,4 км автодороги Чугуїв-Мілове – САД

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Служба автомобільних доріг (САД) у Харківській області збирається відремонтувати цього року 68,4 км автодороги державного значення Н-26 Чугуїв-Мілове. На дорозі розпочато підготовчі роботи до поточного середнього ремонту.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі САД області.

Ремонт цієї автодороги визначено пріоритетним об’єктом по Харківській області на 2020 рік згідно Постанови Кабінету Міністрів від 29 січня 2020-го року №36. На це виділено 629,8 млн грн.

“Заплановано повністю відновити зруйновані ділянки, влаштувати верхні шари, виконати усі заходи з безпеки дорожнього руху, відновити узбіччя. В цьому році планується введення в експлуатацію 68,4 км дороги. Тобто в результаті отримаємо повністю відновлену дорогу загальною протяжністю 108 км”, – йдеться у повідомленні.

1 березня на автодорозі розпочато підготовчі роботи до поточного середнього ремонту на ділянці біля селища Малинівка в бік перехрестя з автомобільною дорогою М-03 Київ-Харків-Довжанський (км 3). Саме там виконуються роботи з розпушування існуючого покриття перед відновленням основи за технологією “холодний ресайклінг”. Також розпочаті роботи з вирубки порослі на цій ділянці. На ділянці (км 68) біля села Грушівка розпочато підготовчі роботи з влаштування прикрайкового лотку.

“Роботи тривають. З настанням сприятливих погодних умов буде розгорнуто масове виконання робіт з поточного ремонту”, – йдеться у повідомленні.

Довідка. Автомобільна дорога державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове (через Старобільськ) км 2+635 – км 110+735 є однією з головних транспортних артерій, яка з’єднує Харківську та Луганську області. Ділянка автодороги в межах Харківської області бере свій початок в місті Чугуїв, перетинає автомобільну дорогу державного значення М-03 “Київ-Харків-Довжанський”, з’єднує районні центри Шевченково та Куп’янськ і закінчується на кордоні з Луганською областю.

Дорога будувалась методом всенародного будівництва в 1952 – 1956 роках. Масові ремонтні роботи розпочалися на ній у 2015 році.