Прокуратура знайшла порушення за гратами у всіх областях

Фото: Портал Акцент

За результатами перевірки в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах розпочато понад 60 кримінальних проваджень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

Регіональні прокуратури завершили перевірки в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах щодо законності та ефективного використання земель і державного майна, розпочаті в січні за дорученням Офісу Генерального прокурора.

Перевірками встановлені масові системні порушення порядку державної реєстрації речових прав на майно та його використання, факти розтрати та викрадення державної власності, нераціонального використання державних коштів тощо. Ця проблема стосується абсолютно всіх установ Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС).

Загалом порушення законодавства виявлено щодо 850 об’єктів нерухомості та кожної шостої земельної ділянки, що використовується установами ДКВС, а це майже 8 тис га із загальних підпорядкованих службі 44 тис га.

За результатами перевірок прокурори розпочали понад 60 кримінальних проваджень, з них 11 щодо вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Більшість правопорушень пов’язані із розкраданням, знищенням майна, чим нанесено шкоду державі на загальну суму понад 70 млн грн.

Крім того, прокурорами заявлено 14 судових позовів та внесено понад 120 документів реагування керівництву установ ДКВС в регіонах, де зазначається про порушення закону відносно державного майна на загальну суму понад 100 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, офіс Генпрокурора зареєстрував ще низку кримінальних проваджень щодо Олексіївської колонії.