Прокуратура оскаржить домашній арешт учасникам зіткнень на ТЦ «Барабашово»

Прокуратура оскаржуватиме обраний судом запобіжний захід щодо 55 учасників масових заворушень на «Барабашово».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура не погоджується з рішенням Київського районного суду м. Харкова, який обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту 55 учасникам масових заворушень 27 лютого на перехресті вулиці Академіка Павлова та проспекту Ювілейного.

Харківською місцевою прокуратурою № 2 готуються апеляційні скарги щодо обраного запобіжного заходу всім учасникам масових заворушень, оскільки Київський районний суд не врахував всі ризики, передбачені ст. 177 КПК України, які вказані у клопотанні прокурора. Вказані 55 осіб підозрюються у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Прокуратура наполягатиме на обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. Поліцейські, які прибули на місце, вилучили кілька гумових кийків, газові балончики. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

За фактом подій на ринку «Барабашово» харківська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1ст.  294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

55 осіб віком від 19 до 55 років, яких підозрюють в участі у масових заворушеннях на ринку “Барабашово” 27 лютого, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

56 учасникам масових заворушень біля ТЦ «Барабашово» повідомлено про підозру.

Підозрюваним у зіткненнях на ринку “Барабашово” суд обрав домашній арешт.