Підозрюваним у масових заворушеннях на ТЦ “Барабашово” суд обрав домашній арешт

Частині підозрюваних у сутичках на ринку “Барабашово” суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Київський райсуд Харкова обрав домашній арешт для частини підозрюваних у масових заворушеннях 27 лютого на ТЦ “Барабашово”, повідомили кореспонденту Укрінформу у суді.

“Засідання відбулося 29 лютого. Прокуратура подала клопотання про взяття під варту усіх підозрюваних у масових заворушеннях на ринку “Барабашово” 27 лютого (ред. – 56 чоловіків), але суд встиг розглянути клопотання щодо частини підозрюваних та не задовольнив його”, – зазначили у суді.

Суддя, додали у суді, обрав для підозрюваних домашній арешт з 22:00 до 06:00: “Сторона обвинувачення не виключає оскарження цього рішення”.

Дату обрання запобіжного заходу для інших учасників події, пояснили у суді, буде призначено додатково.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. Поліцейські, які прибули на місце, вилучили кілька гумових кийків, газові балончики. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

За фактом подій на ринку «Барабашово» харківська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1ст.  294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

55 осіб віком від 19 до 55 років, яких підозрюють в участі у масових заворушеннях на ринку “Барабашово” 27 лютого, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

56 учасникам масових заворушень біля ТЦ «Барабашово» повідомлено про підозру.