Напад на намет Шарія: поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом конфлікту в Шевченківському районі Харкова, в результаті якого в лікарню потрапили двоє людей, відкрито кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у Шевченківському районі. Уже опитані двоє потерпілих та семеро свідків конфлікту на вулиці Сумській, 36. Працівники поліції встановлюють обставини та осіб, причетних до події.

З 26 лютого на вулиці Сумській, 36 громадською організацією проводиться санкціонований мітинг за участі близько семи осіб. 29 лютого близько 12:30 невідомі особи намагалися зірвати мітинг. У результаті стався конфлікт, під час якого була розпилена невідома речовина. З опіком очей до лікарні доставили поліцейського, який здійснював охорону порядку, та 27-річного чоловіка, який роздавав газети.

Поліцією вилучені речові докази. Особи, які намагалися зірвати мітинг, були доставлені до Шевченківського відділу поліції. Вони опитані та відпущенні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 29 лютого, біля станції метро «Університет» кілька молодиків напали на намет партії Анатолія Шарія. Нападники забризкали з газових балончиків намет і агітаторів.

Під час нападу на намет Шарія в центрі Харкова постраждали двоє людей. З опіком очей в лікарню був доставлений поліцейський, який здійснював охорону порядку, і 27-річний чоловік, який роздавав газети.