Україна не закриватиме кордони через коронавірус – МЗС

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко виключає можливість ухвалення рішення влади про закриття кордонів у зв’язку з поширенням коронавірусу у світі.

Про це глава МЗС заявив в інтерв’ю на каналі «Україна 24», повідомляє Харків Times.

«Ми в принципі не розглядаємо такий варіант (закриття кордонів — ред.), як і всі інші країни світу. Так, деякі з них намагаються вжити заходів навколо деяких регіонів і певних міст, але закривати кордони ми не плануємо», — сказав міністр.

Він пояснив, що аби запобігти завезенню в країну інфекції, українські прикордонники посилили перевірки громадян, які перетинають кордон України.

Як повідомляв Харків Times, перші випадки коронавірусу, який вражає дихальні шляхи, викликаючи важку пневмонію, зафіксували в китайському місті Ухань. Смертельно небезпечний вірус стрімко поширився по території Китаю і вийшов за межі цієї країни. Станом на 29 лютого, випадки коронавірусу зареєстрували на всіх континентах, крім Антарктиди. Випадки небезпечного захворювання зафіксовані в 27 країнах Європи, серед яких – РФ, Білорось, Італія, Німеччина, Франція, Румунія, Естонія.

З середи, 26 лютого, прикордонники почали температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію України через автомобільні, залізничні та повітряні пункти пропуску (контролю), розташовані в межах Харківської області