За нічний дрифт на пл. Конституції відкрили кримінальне провадження

Скриншот: Харьков 1654

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля «BMW» на площі Конституції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські Харкова відкрили кримінальне провадження за фактом події на площі Конституції. У ході моніторингу мережі Інтернет було виявлено відео, на якому автомобіль «BMW» створює аварійну ситуацію на дорозі.

Інформація про порушення громадського порядку та правил дорожнього руху надійшла до Шевченківського відділу поліції 26 лютого о 21:51. Внаслідок події ніхто з громадян не постраждав.

За даним фактом слідчим відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються обставини та особи, причетні до події.

Як повідомляв Харків Times, 26 лютого, в центрі Харкова, на площі Конституції водій BMW влаштував небезпечне автошоу – лихач виписував круті віражі, підрізав інші авто. Це відбувалося практично на тому місці, де 18 жовтня 2017 року сталася аварія за участю автомобілів Lexus під керуванням Олени Зайцевої і Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов. В результаті зіткнення п’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро людей отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер 27 лютого на сесії обласної ради вимагав від керівника Нацполіціі області Валерія Сокуренко розслідувати нічний дрифт на площі Конституції.

Поліція встановила номер і власника автомобіля BMW, який влаштував дріфт на площі Конституції ввечері 26 лютого. Тепер з’ясовують, хто саме був за кермом.