Суд по справі Кернеса знов перенесли

Ілюстративне фото

Заплановане на сьогодні, 28 лютого, засідання Київського районного суду Полтави, на якому мали поновити розгляд обвинувачення щодо Харківського міського голова Генадія Кернеса, не відбулося.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Сentral-ua.tv.

Суддя переніс засідання, оскільки обвинувачений мер Харкова Кернес та його захисники не з’явилися на засідання.

Суддя відклав розгляд провадження на 20 березня.

Довідка. 2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану – Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

26 березня 2015 Генпрокуратура передала обвинувальний акт проти Кернеса і двох його охоронців до суду. 2 квітня Вищий спеціалізований суд України переніс розгляд справи в Полтаву.

10 серпня 2018 року суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов закрив справу проти Кернеса у зв’язку з відмовою прокуратури брати участь в дебатах. Суддя зазначив, що прокурори не з’явилися на жодне з 7 призначених засідань для проведення дебатів. У зв’язку з цим він вважав, що прокуратура відмовилася від звинувачення і закрив справу проти підсудного.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою у винесенні неправосудного рішення суддею Антоновим. Також ГПУ подала апеляцію на закриття провадження стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Засідання суду по її розгляду переносилися вже шість разів.

Як повідомляв ХарківTimes, Полтавський апеляційний суд 31 січня 2020 року задовільнив скаргу прокурорів і поновив розгляд обвинувачення щодо мера Харкова Геннадія Кернеса.