Планова втеча з дому 9-річної дівчинки закінчилася обмороженням і лікарнею

Фото: shukach.com

У селі Зміївського району 9-річна дитина 12 годин ховалася на вулиці і з обмороженнями була доставлена у лікарню. Поліція проводить розслідування.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцейські встановлюють обставини отримання тілесних ушкоджень малолітньою дитиною.

25 лютого до Зміївського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що ввечері в селі Таранівка зникла 9-річна дівчинка.

Пошуками дитини зайнявся весь особовий склад відділу поліції. Наступного дня перехожа жінка побачила дівчинку в чагарниках під мостом, та привела її до школи. Про знайдену втікачку відразу повідомили до відділу поліції.

Як вияснилося, втечу вона спланувала. Вийшла в літніх речах на вулицю, де в неї вже були приготовані зимові речі, переодягнулася та пішла.

Дитина 12 годин провела на вулиці. Коли її знайшли, на її обличчі  були  синці. Вона поскаржилась на погане самопочуття. Її доставили до міської лікарні, де діагностували обмороження нижніх кінцівок та сідниць.

Начальник Зміївського відділу поліції Роман Горбунов скликав термінову нараду з приводу даної ситуації з залученням працівників прокуратури, відділу освіти та соціальних служб з метою створення комісії та проведення повного обстеження умов проживання даної родини і самих дітей.

Втікачку після лікарні планують направлять до соціально-реабілітаційного центру та проведуть роботу з батьками.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Всі обставини події встановлюються.