Ні небезпечному селфі: харківські льотчики запустили флешмоб

Фото: Цивільний повітряний патруль/Facebook

Льотчики Цивільного Повітряного Патруля оголосили акцію, аби вберегти дітей від смертельних селфі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Патруля у Facebook.

Льотчики Цивільного Повітряного Патруля, які врятували уже не одне дитяче життя, вирішили боротися з безглуздими селфі, через які гинуть діти та підлітки.

«Новини рясніють повідомленнями про травмування та загибель дітей – як не висотні будинки, так ураження струмом на залізниці або нещасні випадки біля водойм. І досить часто – заради ефектного селфі. Нам прикро це чути. Наші льотчики, які за покликом серця регулярно рятують людське життя, як ніхто знають йому ціну. Ми пишаємось тим, що нашими зусиллями врятоване 41 людське життя, більшість з яких – діти! Тому ми започаткували флешмоб: ні небезпечному селфі», – повідомляють у Цивільному Повітряному Патрулі.

Льотчики проводять з харківськими школярами профілактичні бесіди «про цінність людського життя та неприпустимість безглуздого ризику». І оголосили конкурс на найкращий малюнок на зазначену тему, за перемогу у якому обіцяна незвичайна нагорода.

«Переможці отримають можливість зробити дійсно круте селфі за допомогою професійного фотографа в кабіні наших літаків!», – пишуть волонтери.

Перші роботи від дітей уже почали надходити.

Як повідомляв Харків Times, до Харкова з Сахновщини на літаку доставили маленьку дівчинку з тяжкою травмою.