Дорожники попереджують про новий циклон і ожеледицю на дорогах області (фото, відео)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Проїзд державними дорогами Харківської області забезпечено.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі автодоріг області.

Вчора ввечері з північного заходу області зайшов циклон. Розпочались опади у вигляді дощу, які близько п’ятої години ранку 28 лютого перейшли в мокрий сніг.

На дорогах області працює спецтехніка. Проводиться очищення проїзної частини від мокрого снігу та обробка доріг протиожеледними сумішами на аварійно небезпечних ділянках.

Працівники дорожніх підприємств ведуть моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою камер спостереження.

Температура повітря по області вночі знизиться до -2°С.

«У зв’язку зі зниженням температури повітря та переходом через “0°С”, на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! Необхідно бути максимально уважними та обережними, дотримуватися дистанції і не здійснювати обгону і різких маневрів», – застерігають водіїв у службі автодоріг.

У разі необхідності на аварійно небезпечних ділянках (спуски, підйоми), виконуватимуться роботи з обробки доріг протиожеледними сумішами.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації потрібно телефонувати за номером диспетчера 336-77-00.

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua