У Харкові просять закрити ринок “Барабашово” через загрозу коронавірусу

Фото: hk.npu.gov.ua

До міської влади Харкова звернулися з проханням тимчасово закрити ринок “Барабашово” через загрозу поширення коронавірусі.

Про це Харків Times дізнався з петиції під назвою “Закрити тимчасово ринок Барабашово”, опублікованій на сайті міськради в середу, 26 лютого.

“У зв’язку з коронавірусом в Європі пропоную і прошу вас закрити тимчасово ринок Барабашово, так як товар на ринку з Китаю і більшість працівників з Китаю, якщо не закривати ринок, то хоча б зменшити час роботи”, – йдеться в петиції.

Зареєстрував петицію про закриття Бабарабашова користувач Віталій Крамаренко.

Щоб влада Харкова розглянула петицію, вона повинна набрати не менше 5 тисяч підписів протягом 90 днів. Станом на 12:00 27 лютого, петиція про закриття ринку набрала 26 підписів.

Як повідомляв Харків Times, перші випадки коронавірусу, який вражає дихальні шляхи, викликаючи важку пневмонію, зафіксували в китайському місті Ухань. Смертельно небезпечний вірус стрімко поширився по території Китаю і вийшов за межі цієї країни. Станом на 27 лютого, випадки коронавірусу зареєстрували на всіх континентах, крім Антарктиди. Випадки небезпечного захворювання зафіксовані в 19 країнах Європи, серед яких – РФ, Італія, Німеччина, Франція, Румунія, Естонія.

З середи, 26 лютого, прикордонники почали температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію України через автомобільні, залізничні та повітряні пункти пропуску (контролю), розташовані в межах Харківської області