Театрам області виділили 45 млн гривень

Фото: unexploredcity.com

На зарплати з надбавками співробітникам театрів області виділили понад 42 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Загалом на фінансову підтримку п’яти театрів в обласному бюджеті заклали 45,2 млн грн. Ще 26 млн грн виділили на підтримку обласних концертних установ.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії обласної ради.

Зокрема, для оплати праці співробітників театру ім. Т.Г. Шевченка, театру ім. О.С. Пушкіна, театру ляльок ім. В.А. Афанасьєва, театру для дітей та юнацтва та театру музкомедії виділено 34 млн 576 тис. грн. Для виплати академічних надбавок – 7 млн 606 тис. грн. Крім того, на оплату послуг оренди для театру музичної комедії виділили 3 млн грн.

Серед концертних установ, які отримали підтримку, – Харківська обласна філармонія, Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю та МАСО «Слобожанський». На оплату праці їхніх співробітників спрямують 21 млн 341 тис. грн, на виплату надбавок – 4 млн 695 тис. грн.

«Усі пропозиції театральних установ були враховані», – заявив заступник голови обладміністрації Євгеній Грицьков.

Як повідомляв Харків Times, театри Харкова вимагають у губернатора та облради свою зарплату. Працівники харківських театрів отримали заробітну плату за січень поточного року в розмірі 75%. Авансу за лютий не отримали, у театральних колективах “ ходять чутки” про скасування 30% надбавки за академічний статус театрів.

В обладміністрації обіцяли виплатити всю заборгованість співробітникам обласних театрів.