Поліція встановила власника BMW, що дріфтував на пл. Конституції

Поліція встановила номер і власника автомобіля BMW, який влаштував дріфт на площі Конституції ввечері 26 лютого.

Про це повідомив журналістам начальник Головного управління Нацполіції області Валерій Сокуренко, повідомив кореспондент Харків Times.

За його словами, на відеозаписі дріфту вдалося розглянути номера автівки. За номерами встановили дані власника.

Однак Сокуренко не міг з упевненістю сказати, чи є ці номери справжніми. Невідомо також, хто був за кермом. Все це ще належить встановити.

“З тих кадрів, які ми бачили, ми встановили, що було нехтування – причому з особливим цинізмом – правилами дорожнього руху, і мабуть, правилами суспільної моралі”, – заявив Сокуренко.

Однак очільник Нацполіціі області не зміг визначити, яке покарання чекає на порушника цих правил.

Як повідомляв Харків Times, 26 лютого, в центрі Харкова, на площі Конституції водій BMW влаштував небезпечне автошоу – лихач виписував круті віражі, підрізав інші авто. Це відбувалося практично на тому місці, де 18 жовтня 2017 року сталася аварія за участю автомобілів Lexus під керуванням Олени Зайцевої і Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов. В результаті зіткнення п’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро людей отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла в лікарні.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер 27 лютого на сесії обласної ради вимагав від керівника Нацполіціі області Валерія Сокуренко розслідувати нічний дрифт на площі Конституції.